Zomervakantie

Wij zijn gesloten van week 29 t/m 34

15 juli t/m 25 augustus

Gratis soep met stokbrood bij Beien

Even voorstellen: wij zijn een aantal vrijwilligers die eens in de 14 dagen gratis soep met stokbrood gaan serveren. Dit doen we onder de naam Bij Ons in samenwerking met de stichting Beien. Als vrijwilliger willen we graag iets betekenen voor onze medemens, voor onze stadgenoten uit Enschede-Noord. Heel praktisch en laagdrempelig. Met een kop soep en stokbrood gezellig samen zijn. Elkaar leren kennen en misschien een luisterend oor voor elkaar zijn. Want als we allemaal een beetje aandacht voor elkaar hebben dan kunnen we iets in beweging zetten. En dat hoeft niet heel groot te zijn, het zijn de kleine dingen die er toe doen. Eenzaamheid is een steeds groter wordend probleem. We willen graag ons steentje bijdragen om hier wat aan te doen. Maar de avond is ook bedoeld voor andere buurtbewoners die elkaar willen ontmoeten. Heel breed dus. Kom daarom een keer langs. Twee weken terug zijn we begonnen en mochten we al een aantal buurtgenoten ontmoeten. Jong en oud. Het was erg gezellig. Laat die drempel voor u niet te hoog zijn. U bent van harte welkom!

De volgende keer is op donderdag 29 november aan de Meeuwenstraat 160. En vervolgens elke twee weken (de even weken). De soep staat klaar om 18.00 uur. Hoe laat we stoppen? Geen idee, maar een kop koffie, thee of iets anders na het eten hoort zeker ook tot de mogelijkheden. De avonden zullen elke keer in de Huis aan Huis bladen worden aangekondigd.

De stichting Beien biedt ook wekelijks gratis soep aan op donderdagmiddag om 12.00 uur. Ook daar bent u van harte voor uitgenodigd. Dit project wordt deels gefinancierd door een wijkbudget welke is afgegeven voor de vier “koude” maanden. Hopelijk kunnen we het samen tot een succes maken zodat het project ook daarna kan worden voortgezet.

woensdag 12 december 2018 

GEZELLIGE KERSTBRUNCH

13:00-16:00 uur

Beien en Power nodigt vrijwilligers, deelnemers en buurtbewoners van harte uit om samen te genieten van een heerlijke brunch. Iedereen is welkom!


donderdag 8 november 2018 

LEZING met WORKSHOP
20:00-22:30 uur

ECOSMOS, MAAK JE EIGEN BROODBELEG

Milieuvriendelijk en gezond broodbeleg maken? Dat is voortaan een koud kunstje! Je leert hoe lekkere broodsmeersels kunnen worden gemaakt met ingrediënten uit de ecologische keuken. Seizoens-groenten en restjes vormen de basis van een ‘ecosmos’.

Na de presentatie met demonstratie gaan we zelf aan de slag. We sluiten af met een proeverijtje.

Presentatie: Cathy Verschoor. Zij is natuurvoedingskundige en lesgever Voeding bij Velt. Zij heeft haar eigen receptenblog genaamd (K)eetmee.

Tijd: 20.00 -22.30, inloop met koffie/thee vanaf 19.30.

Kosten: leden van Velt 7,-
Niet-leden 9,-
(Inclusief munt voor koffie/thee en proeverijtje)

Plaats: Beien, Meeuwenstraat 160, 7523 XZ Enschede

Opgeven kan bij Henny Kramers, velt.twente@gmail.com.
Bij te weinig aanmeldingen wordt deze bijeenkomst afgelast. We beslissen hierover op 4 november. Van jouw tijdige opgave hangt mede af of het doorgaat.