BEIEN staat voor Bewoners Initiatief Enschede Noord.
Het is een platform van, voor en door bewoners van Enschede Noord, opgericht om samen te bouwen aan een wijk waarin het voor iedereen prettig leven is.
Nu, maar ook in de toekomst.

Ruim 10 jaar geleden zijn een aantal gedreven en enthousiaste buurtbewoners aan de slag gegaan om voor en met de buurt een initiatief te creëren waar bewoners met elkaar de buurt veiliger, gezelliger, duurzamer en leuker kunnen maken. Door verschillende activiteiten op te zetten werd gezocht naar verbinding en groei op verschillende vlakken met inclusiviteit als leidende factor. Iedereen doet mee en iedereen is waardevol.
Het pand is eigendom van de bewoners zelf, op zich al een unieke situatie. Middels verhuur en fondsenwerving en vooral de geweldige inzet van alle vrijwilligers, is er in de loop van de jaren een bijzonder project ontstaan met een voortdurende potentie om verder uit te bouwen.
Binnen en ook buiten ons pand zijn prachtige projecten gegroeid waar ontmoeten, sociale versterking, duurzaamheid, economische groei en ecologisch tuinieren en eenzaamheidsbestrijding kernwaarden zijn. Al dit moois doen we natuurlijk samen met partners en organisaties die in ons pand ruimtes huren en daarmee een bijdrage leveren om de wijk te verbeteren.

Organisaties waar wij mee samen werken:

All4Free